Home
Wie is Aly

Eigen Werk

Verschillende Technieken

Pentekeningen

Werk te koop

Tekenles
Links
E-mail
 
 


Mijn naam is Aly van Eijk-Oskam, van beroep ben ik fijnschilderes. Van klein af aan, heb ik getekend, 'gekleurd' en geschilderd. Mijn ouders hebben dat gestimuleerd en heb alle kansen gekregen.
De liefde voor de natuur is me met de paplepel ingegoten. Mijn ene grootvader was vroeger zo'n beetje onbezoldigd koddebeier. Hij stroopte ook, wat in de twintiger en dertiger jaren gewoon was om wat op tafel te krijgen. Hij wist alles wat er in de weilanden en bossen leefde, als ukkie heb ik dat al meegekregen. Mijn andere grootvader was hoofd ener school, zoals dat toen heette, en die wist bijvoorbeeld alles van planten, inclusief de Latijnse namen.

Mijn ouders gaven dat ook weer door en zodoende zit ik iedere dag in de natuur. Vaak ontbreekt de tijd om dagenlang ergens buiten te gaan zitten en te schilderen. Mijn fotografisch geheugen helpt me om thuis alles op papier te krijgen.
Ik heb twaalf en een half jaar in de regiokrant "De Rijnpost" natuurcolumns geschreven, met een bijpassende tekening erbij. Eerst heette het Rondje Surfvijver, wat later Slenterpaadjes werd. Maar het beleid is veranderd in kranten, zodat alle vaste rubrieken moesten verdwijnen. Via deze website ga ik nu regelmatig schrijven over wat er hier in de omgeving groeit en bloeit.

Er lopen nog zes honden rond, drie Pyreneese Berghonden, drie 'oude' teckels en onze Tobias, een Turkse Van kater Vandaar mijn dagelijkse wandelingen over de heide bij Ede, waar een enorm losloopgebied is voor honden. In het Amerongse Bos is ook losloopgebied en met een hond die aangelijnd moet blijven kom ik weer op andere terreinen..

In de wintermaanden geef ik schilder- en tekenlessen, ook de natuur geef ik door aan cursisten en leer ze kijken. Het zijn doorlopende cursissen, er is een zomerstop van vier maanden en december/januari is er een stop van vier weken. Iedereen heeft vrije keus aan onderwerp en de groepen bestaan maximaal zes personen.

Ik werk verder in opdracht, veel dierportretten en de natuur. Verder gids ik natuurwandelingen bij het IVN, zoals in het moerasgebied De Blauwe Hel, een trilveengebied, paddenstoelenwandelingen op het landgoed Prattenburg en het Amerongse Bos, van Staatsbosbeheer en een keer per jaar in De Blauwe Kamer bij Rhenen.

Ik wens U veel kijkplezier bij deze site.
Aly van Eijk met twee van haar Pyrenese berghonden bij de Surfvijver.

 

 

 

© 2009 - Aly van Eijk, Veenendaal, Nederland